Käytösetiketti

 

** Hyvään kinkytapaan kuuluu, että illan tapahtumista tai juhlien vieraista ei kerrota ulkopuolisille. Itse voit toki kertoa olleesi kinkytapahtumassa ja mitä siellä olet tehnyt, ethän kuitenkaan mainitse muita paikallaolijoita edes nimimerkillä ilman tämän suostumusta.

 

** Ennen kaikkea muista kunnioittaa kanssaihmisiäsi kaikin mahdollisin tavoin, niin fyysisesti kuin mielipiteidenkin osalta. Mieti missä paikassa juhlatilaa sessioit, huomioi sessiosi mahdolliset riskitekijät niin itsellesi kuin juhlayleisölle. Ravintolatiloissa ollessamme esimerkiksi neuloitusta ei tehdä baaritiskillä ja muutoinkin kunnioitetaan myös ravintolan omaa henkilökuntaa.

 

Kommentoinnit ja omat erityiset mielipiteet session kulusta, toisen ulkonäöstä, ulkomuodosta, pukeutumisesta tms on paras pitää omana tietona. Asiaton, halventava kommentti voi loukata kanssajuhlijaa.

 

** Katsoa saa, ei koskea ilman toisen suostumusta: jokaisen henkilön yksityisyyttä ja itsemääräämisoikeutta tulee kunnioittaa.

 

** Älä koskaan sekaannu, osallistu tai puutu toisten sessioon ilman, että siitä on etukäteen yhteisymmärryksessä sovittu sessioivien henkilöiden kanssa.

 

Varsinkin sessiotilanteessa pidä tarvittava etäisyys jo oman turvallisuutesi takia. Pidä siis etäisyyttä ainakin piiskan tai ruoskan mitan verran.

 

Sessiotilanteessa henkilön näkyvyyttä, liikkuvuutta ym vapaata olemista voi olla rajoitettu. Älä siis lähesty sidottua henkilöä sessiotilanteessa.

 

** Vältä tapahtumassamme sessiointia liiallisessa humalatilassa.

 

** Edes huvikseen ei ketään, edes ystäviä, saa ohimennen lääppiä, sivaltaa piiskalla tms. Kaikkeen toisen koskemiseen on siis oltava lupa ja suostumus.

 

** Jokainen on itse vastuussa itsestään ja tekemisistään, myös omasta alkoholinkäytöstään.

 

** Henkilökunnalla on oikeus poistaa huonosti käyttäytyvä ja toisia vaarantava juhlija / juhlijat tilaisuudesta ilman erillistä varoitusta.

 

Jos koet, että käyttäytymissääntöjä ei ole noudatettu, käänny SMFR:n staff henkilöiden puoleen heti, itse tilaisuudessa. Selvitetään yhdessä tapahtuman kulku osallisten kanssa ja mikäli yhteisymmärrystä ei saada aikaiseksi, SMFR:n staff voi käyttää oikeuttaan poistaa henkilöitä tilaisuudesta. SMFR:n staff henkilöt eivät tee mahdollista juhlijan/juhlijoiden poistamispäätöstä koskaan yksin, vaan vähintään toisen staff henkilön kanssa yhdessä.

 

SMFR:n staff henkilöiden tehtäviin kuuluu seurata myös sessioiden turvallisuutta ja heillä on oikeus huomauttaa turvallisuusriskeistä sessioiville tai peräti keskeyttää sessio, mikäli se aiheuttaa selkeää vaaraa sessiossa mukana oleville tai sitä seuraaville vieraille. Liiallinen humalatila sessioidessa on aina vaaratekijä, niin sessioiville itselleen, kuin muillekin paikallaolijoille. Staff henkilö ei yksin keskeytä sessiota.

 

Kerro staff henkilölle etukäteen, mikäli haluat neulottaa, niin hän voi osoittaa turvallisen /luvallisen paikan juhlatilassa tuon toteuttamiseen. Samoin kannattaa menetellä esimerkiksi rajumman session kanssa. Ravintolatiloissa juhliessamme kannattaa aina etukäteen varmistaa onko esimerkiksi fistaussession toteuttaminen mahdollista itse tilaisuudessa. Kun staff on tietoinen rajumman session sisällöstä ja on varmistunut sen turvallisesta toteuttamisesta, saat sen toteuttaa ilman keskeytystä. Voit kysyä staff henkilöä myös valvomaan, ettei ylimääräistä ja sopimatonta häiriköintiä tapahdu sessiosi aikana.

 

Omalta osaltaan kaikki paikallaolijat voivat siis vaikuttaa tilaisuuden turvallisuuteen noudattamalla näitä yhteisiä käyttäytymissääntöjä. Näin kaikilla on mukavaa ja turvallista juhlia tapahtumissamme.

 

Vastuuvapaus: SMFR, SMFR:n jäsenistö, SMFR:n työntekijät, muutoin SMFR:n liittyvät henkilöt tai tahot eivät ole vastuullisia missään olosuhteissa tapahtuneista vahingoista, loukkaantumisista tai muista ei-halutuista tapahtumista tai asioista muutoin kuin lain niin vaatiessa. Jokainen on ensisijaisesti aina vastuussa itsestään.

Bilepukeutuminen

SMFR:n bileissä tai clubeilla ei ole dresscodea, mutta toivomme ja rohkaisemme bileväkeä pukeutumaan aiheen mukaisesti.

Käytä siis rohkeasti ja luovasti nahkaa, kumia, latexia, muovia, kelmua, PVC:tä, sadevaatteita, univormuja, piikkejä, niittejä, sulkia, harsoa, ketjuja, haarniskoja, naamioita, kypäriä, kaasunaamareita, sarvia ja koppalakkeja. Voit käyttää myös dragia, glamouria, genderblendaamista, alusasuja, ihovärejä ja alastomuutta. Rooliasuklassikoita ovat sairaanhoitaja, piru, enkeli, pappi, nunna… mutta muista tehdä asustasi kinky tai seksikäs versio.

Jos olet epävarma pukeutumisestasi, kirjoita tai soita ja kysy neuvoa. Vastaamme ilomielin myös mihin tahansa muihin bilettämiseen liittyviin kysymyksiin!

Huom! Yhdistyksemme klubi-iltoihin ovat kaikki tervetulleet aivan tavallisissa vaatteissa!

Valokuvaaminen juhlissa

Kuvia saavat ottaa vain SMFR:n valtuuttamat kuvaajat, ja heille on annettu tarkat ohjeet korrektista kuvaustavasta. Kenenkään kuvaa ei oteta ilman lupaa.

Tilaisuuksissa ei sallita juhlijoiden omia kameroita, koska tuolloin olisi mahdotonta kontrolloida kuvien kohteena olevien ihmisten suostumusta kuvan ottamiseen.

Jos juhlijat haluavat kuvia itsestään joko muistoiksi itselleen tai käytettäväksi esim. järjestävän yhdistyksen nettisivuilla, asiasta sovitaan joko samantien tai sen jälkeen kun kuvat on nähty. Kenenkään kuvaa ei julkaista ilman lupaa. Vielä senkin jälkeen kun kuva on julkaistu, voi kuvassa esiintyvä henkilö pyytää kuvan poistamista tai kuvan käsittelyä siten ettei häntä voi tunnistaa.

Esitysten kuvaaminen:
Monet esiintyjät haluavat kuvia huolella suunnitelluista esiintymisistään. Tuolloin pyritään kuvaamaan mahdollisimman “suppeita” kuvia, jolloin kuvan pääosassa tosiaankin ovat esiintyjät, ei yleisö. Jos tunnistettavia, yleisöön kuuluvia henkilöitä jää kuviin tästä huolimatta, muokataan kuva ennen sen lähettämistä esiintyjille niin ettei ulkopuolisia voi tunnistaa. Huom! Muuten esiintyjien kuvaamista koskevat samat säännöt kuin muitakin, eli heitäkään ei ilman lupaa kuvata tai kuvia julkaista!

Tekijänoikeudet säilyvät aina kuvaajilla, ja kuvien käyttöoikeudesta sovitaan kuvaajan kanssa – tekijänoikeuslaki antaa tässä melko vapaat kädet sopijoiden kesken. Kuvia ei käytetä ilman kuvaajan ja kuvassa esiintyvän ihmisen/ihmisten lupaa missään muussa yhteydessä kuin on alun perin sovittu. Jos siis annat luvan ottaa itsestäsi kuvan esim. nettijulkaisuun, samaa kuvaa ei laiteta julisteeseen asiasta sopimatta.